Öncelikli Alan AR-GE Proje Çağrısı

Değerli Araştırmacılarımız,

BAP Koordinasyon Birimi tarafından Öncelikli Alan AR-GE Proje önerileri ilan tarihi itibarıyla alınmaya başlanacaktır. Proje çağrı ve değerlendirme takvimi aşağıdaki Tablo’da sunulmuştur. Öncelikli Alan AR-GE Projeleri için Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu ve Erciyes Üniversitesi Rektörlüğünün önerileri çerçevesinde BAP Komisyonu tarafından belirlenen araştırma alanları aşağıda belirtilmiştir. Son yaşanan deprem felaketi çerçevesinde depremlerle mücadele ve depremlerin zararlarının azaltılması, depremlerin daha iyi anlaşılması, depreme güvenli yerleşme ve yapılaşma konusunda ilerleme kaydedilmesi, deprem sonrası toparlanma ve dayanıklılığının sağlanması, psikolojik ve sosyal destek, üst seviyede afet yönetimi ve lojistik faaliyetleri ile diğer ilgili konuları içeren Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarından proje önerileri Öncelikli Alan AR-GE projeleri kapsamında değerlendirilecektir.

Çağrı kapsamında sunulan projeler için, ilgili öncelikli alanda bilimsel yenilikler getirmesi ve proje konusunu kapsayan alana uluslararası seviyede bilimsel katkı sağlaması beklenmektedir. Bu destek türü kapsamında kurum dışı nitelikli yurt dışı ve yurt içi Üniversite-Üniversite, Üniversite-Araştırma merkezi veya Üniversite-Sanayi iş birlikli projeler ile Deprem Araştırmalarına yönelik nitelikli projelere öncelik tanınacaktır.

Araştırmacılarımızın proje başvuru, değerlendirme ve gerekli proje çıktı şartları açısından ERÜ-BAP Uygulama Esaslarını dikkatle gözden geçirerek, proje başvurularını https://bapsis.erciyes.edu.tr/ adresinde kullanımda olan Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Öncelikli Alan AR-GE Proje başvuruları için “ÖAP Başvuru Formu” kullanılacaktır. İlgili forma https://bap.erciyes.edu.tr/tr/proje- bağlantısından ulaşabilirsiniz.

ÖNCELİKLİ ALANLAR

a. Deprem Araştırmaları