ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ DESTEK PROGRAMI (ADEP) – GÜNCELLEME

Değerli Araştırmacılarımız,

Araştırma Üniversiteleri Destekleme Programı İş Birliği Protokolü kapsamında araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere Üniversitemize aktarılacak bütçe için hazırlanan Araştırma Üniversiteleri Destek Programına İlişkin Usul ve Esasların uygulanması ve Destekleme sürecine ilişkin 07.06.2022 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Araştırma Üniversiteleri arasında toplantı gerçekleştirilmiştir. Bu toplantı sonucunda ADEP projesi kapsamında birtakım güncellemeler yapılmış, ilgili proje türü BAP Koordinasyon Birimi Yönergesi’ne  eklenmiş ve Üniversitemiz Senatosunca 16/06/2022 tarih ve 2022.015.197 numarasıyla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Yönerge çerçevesinde BAP komisyonumuzca ADEP projesi için Uygulama Esasları  oluşturulmuş ve yürürlüğe girmiştir.

ADEP’e başvuru yapacak araştırmacılarımızın bu proje türü için oluşturulan BAP Koordinasyon Birimi Yönergesi ve Uygulama Esaslarını dikkatlice okumaları ve Proje başvurusunda güncel Proje Başvuru  ve Beyan Formlarını  kullanmaları gerekmektedir.

Proje konusunun Üniversitemizin eşleştirildiği öncelikli araştırma alanlarından birisi ile ilişkili olması zorunludur. Fen ve Mühendislik, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında akademik faaliyetlerini yürüten araştırmacılar, projeleri ile uyumlu tabloda belirtilen öncelikli araştırma alanlarından seçim yapabilir.

Sektör / Alan
Öncelikli Araştırma Alanı
11. Kalkınma Planı

(a) Aşı (Aşı Teknolojileri)